Loading...

Te ontdekken plaatsen in de Ardennen

Villa d'Achouffe • Omstreek • Landschapfoto van Wibrin

Houffalize is een rustig stadje in de prachtige vallei van de Ourthe. bijzonder geliefd bij de wielerfanaten, in het bijzonder bij de mountainbikers! Verder kan je hier alle winkels, slager, bakker en geldautomaat naast enkele gezellige terrasjes terugvinden.

Achouffe, een klein gehuchtje van Wibrin, is alom bekend voor zijn ambachtelijk bier La Chouffe. Tijdens de week wonen er een 35 tal mensen in Achouffe, in het weekend verblijven er méér dan 500 mensen in Achouffe.

La Roche-en-Ardenne, de parel van de Ardennen, is bekend voor zijn aardewerk les Grés de La Roche, zijn wildpark en zijn imposant feodaal kasteel.

Bastogne, wereldbekend voor de Slag om de Ardennen, heeft enkele indrukwekkende musea gewijd aan deze historische veldslag.

De Grotten van Hotton zijn een beschermd natuurlijke erfgoed met een wirwar van ondergrondse galerijen 40m diep onder de grond.

U kan ook een daguitstap maken naar Durbuy, een lieflijk stadje aan de Ourthe met smalle steegjes en toffe ambachtswinkeltjes, naar Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de Jacht en de Natuur, of naar het nabije Groot Hertogdom Luxemburg.

  • Er zijn enkele grote en gezellige shoppingcentra vlak over de grens
  • Drank is terug merkelijk goedkoper in Luxemburg 😉
  • Let op max 10 flessen sterke drank, 30 bubbels, en 50 wijn!
2017-08-22T07:43:58+00:00